Yazının Son Güncellenme Tarihi 17/01/2024 by .
Önceden resmi bir kuruma dilekçe verirken, dilekçenin evrak kayıt numarasını alırdık, bu şekilde kayıtlı evrak alma imkanı yoksa iadeli taahhütli posta ile gönderirdik, bu da olmazsa gönderim raporlu faksla veya noter yoluyla gönderirdik.
Cimer üzerinden posta masrafı vermeden kayıtlı şekilde dilekçe hakkının kullanılabilmesi için istek kısmını seçip buradaki adımları takip ederek dilekçelerimizi istediğimiz resmi kuruma kayıtlı şekilde gönderebiliriz.
Bu şekilde emeklilik başvurusu, idari dava açmadan önceki adım olan idareye başvurma şartı gibi önemli prosedürleri tamamlayabiliriz.
Cimer üzerinden dilekçe verirken vatandaşlar,dilekçe yazımının kularrına uymalı, ciddi ve anlaşılır bir dil kullanmalı ve dilekçenin eklerini de sistem üzerinden eklemelidir.
Cimer kullanıma sunulduktan sonra insanlar karşısında kanlı canlı bir insan olmadığından iftira niteliği taşıyabilecek ihbarlarda, şikayetlerde bulunup,meramını anlatamayan dilekçeler gönderebilmektedir.
Cimer üzerinden dilekçe hakkı kullanılırken arkadaşına whatsapp mesajı atar gibi iki cümle yazıp devlet kurumunun tüm derdinizi anlamasını bekleyemezsiniz.
Cimer üzerinden ihbarda bulunacağım, şikayette bulunacağım diye delilsiz ıspatsız iftira niteliğinde ithamlarla şahısları veya devlet kurumlarnı şikayet edenler de bulunmaktadır.
Bu şekilde aleyhinde soruşturma başlatılan Cimer kullanıcıları çoktur.
Cimer anonim değildir. İftira veya gayrıciddi işlerde kullanıldığında insanların kendini savcılıkta savunma yaparken bulabileceği bir mecradır.
Bu nedenlerle dilekçe hakkı kullanılırken dilekçenizi bir avukata yazdırmanızı tavsiye ederim.