Eşim boşanmak istemiyor. Dava açtığımda boşanabilir miyim?

Yazıyı dinle

Yazının Son Güncellenme Tarihi 17/02/2024 by .

boşanma
boşanma

Boşanma sürecinde, karşı tarafın rızası alınmadan da boşanmak mümkündür. Boşanma davası, eşlerin kusurlarının değerlendirildiği bir hukuki süreçtir ve bu süreçte kusurlu olan taraf aleyhine sonuçlanabilir.

Boşanma isteği olmayan bir taraf, kusurlu ise dava sonucunda boşanma kararı alabilir. Hatta kusursuz olan eş, maddi veya manevi tazminata hak kazanabilir.

Ancak, asıl kusurlu olan taraf, boşanmak istemese bile karşı tarafın boşanma davası açması durumunda boşanabilir. Evlilik birliğinin sona ermesinde her iki taraf da kusurlu olabilir, ancak daha ağır kusuru bulunan tarafın davayı açması halinde, karşı tarafın istemesi boşanmaya engel olabilir.

İlginizi çekebilir:  Boşanmadan önce bankadaki para çekilirse ne olur?

Ev hanımları genellikle eşlerinin baskın çıkması, suçlamalar, psikolojik baskı gibi sebeplerle kendilerini kusurlu hissedip, onların boşanmak istememeleri halinde boşanamayacaklarını düşünmektedir. Ancak bu yanlış bir düşüncedir. Kusuru olmayan veya az olan taraf, karşı tarafa dava açarak kusurları ispat ettiğinde boşanabilir.

Bu nedenle, kendi kusurlarınızı ve karşı tarafın kusurlarını objektif bir şekilde değerlendirmek için bir avukata başvurmak önemlidir. Boşanma sürecinde adil bir sonuç elde etmek için profesyonel bir hukuki danışmanlık almak, doğru adımları atmanıza yardımcı olacaktır.

İlginizi çekebilir:  Boşanma davasının devamı süresince tedbir nafakası verilmesi

 

 

 

Değerlendirme post

Paylaş:

Daha Fazla Yazı

Mesaj Gönderin

samsun avukat ayşe deniz oral boşanma avukatı

Hukuki sorunlarınızda yanınızdayız

Çalışma Alanları